'King of wines; wine of kings...' diye tanımlanıyor Barolo şarabı. Yani şarapların kralı... Tanrının yaratırken oldukça cömert davrandığı bölgelerden biri Barolo'da yetişen eşsiz 'Nebbiolo' üzümlerinden üretiliyor. 'Nebbiolo' üzümleri dünya üzerindeki en kaliteli şaraplık üzümlerden biri olarak biliniyor.
Piyemonte İtalya'ya gerçekten çok değer katmış. Tanrı bu bölgeyi yaratırken tüm imkanlarını kullanmış ve hiçbir şeyden kısmamış; her şeyi bol bol bu topraklara vaad etmiş. En iyi şarabı yaratacak toprak çeşidinden, en uygun iklime kadar her şey doğanın üretkenliğini ve gösterişini ortaya koyuyor. Bol eğimli vadiler içinde kaybolan şarap bağları ve orta çağ şatoları tüm görkemiyle ve güzelliğiyle burada gözlerinizin önüne seriliveriyor. Alba'dan Barolo'ya çıkan tepelerde doğal güzelliğin görsel şöleni gözlerinizi kamaştırıyor.
'Barolo' denilen küçücük kasaba bir anlamda şarap için yaşıyor. Kasabadaki insanların tüm uğraşı ya şarap için ya da gurme lezzetindeki damak tatları için. Halkın tek geçim kaynağı zaten bu. İtalya'nın en pahalı şarapları bu bölgeden çıkıyor. Bu nedenle şarap tadımı için İtalya vadilerini tercih edenlerin vazgeçilmez adresi bu bölge oluyor. Geniş vadilerdeki şarap üretimi tamamen geleneksel şekilde sürdürülüyor. Yani fabrikasyon mantığında işlem gören hiçbir şey bu bölgede yok. Barolo'da üretilen şarapların gerçek 'Barolo' olabilmesi için en az 3 yıl 'ageing' yani yıllandırma işleminden geçmesi şart. Yoksa tanen oranı yüksek bir şarapla karşılaşma şansınız oldukça yüksek.
Bölgedeki şarap üreticileri geçmiş dönemlerde tanen oranını düşürmek için yoğun uğraş vermişler ve bu çabalarında başarılı sonuç elde etmişler ve bu mükemmel şaraplar ortaya çıkmış.
Barolo şarabını gerçek lezzetinde içmek istiyorsanız servis etmeden 1 saat önce mantarını açmanız öneriliyor. Yemek yanında içmeye en uyumlu İtalyan şarabı olarak gösterilen Barolo şarapları ağızda hafif bir burukluk yaratsa da yine de yemek için müthiş bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.
Kasabadan birkaç güzel görüntü;
Aşağıdaki fotoğraflar da tadım için gittiğimiz 'Azienda Agricola Brezza Giacomo E Figli' tesisinden... Özellikle şarap severlerin mutlaka uğrayıp şarapların tadına bakması gereken bir tesis...
Şarabın ismini bygun bir dizide duydum.arastirdim yazinuza ulaştım,ve .Mest oldum kisitli imkanlarımizla esimle oraya gitmek istedim, rüya gibi bir yer bu şaraplar İstanbul da varmıdır,oeada olmak tadim yapmak en büyük dileğimiz
YanıtlaSil