24 Ekim 2011 Pazartesi

Büyüleyen şato 'Antica Corte Pallavicina'...

Şef Bruno Ruffini ile yaptığımız gezinin parmesan fabrikası dışındaki en ilginç bölümlerinden biri de İtalya’nın tek Michelin yıldızlı şeflerinden Massimo Spigaroli’nin restoranını ziyaretimizdi. Restoran dediğime bakmayın burası Spigaroli’ye ailesinden kalmış, 100 yılı aşkın bir süre önce inşa edilmiş, nesilden nesile aktarılmış bir şato. Adı ‘Antica Corte Pallavicina’. İtalya’da özellikle Toscana bölgesinde bu tarz yerlerle karşılaşmanız oldukça olası ama bu şatonun farkı Spigaroli’nin dünyanın her köşesine ithal ettiği eşsiz lezzetli ‘Culatello’ yani domuz bacağından yapılan bir tür kurutulmuş et ürününü burada hem yapıyor hem de sunuyor olması.

Şatonun diğer bir özelliği de restoranda kullanılan tüm sebzelerin ve etlerin bu çiftlikte üretiliyor olması. Şatonun çiftlik kısmında başlıca tarım için ayrılmış ayrı bölümler ve hayvan üretimi için ayrılmış bölümler bulunuyor. Yani şefin yaptığı her yemek organik şekilde tarlada üretiliyor. Kaz,  hindi ve domuzlar direk doğal ürünlerle besleniyor. Zaten aşçılığın ilk kuralı yemeklerde kullandığınız malzemenin kaliteli ve lezzetli olmasıdır. Massimo Spigaroli bunu en iyi becerenlerden biri. Restoranı boşu boşuna yıldız almamış. Menüsüne göre yiyecek yetiştiriyor. Menüsünde ve tarlasında mevsim dışı herhangi bir sebzeye rastlayamıyorsunuz. Örneğin bu mevsimde genellikle pırasa, lahana ve marul türevindeki yeşillikleri yetiştiriyor. Domates gibi yaz sebzeleri yok. Zaten menüsünde de mevsim dışı ürünlerle yapılan yemekler yer almıyor. Menü değişikliklerinde yeni menünün tarım ürünlerini birkaç ay önceden yetiştiriyor. Aşağıdaki fotoğraflar  ‘Antica Corte Pallavicina’ dan bazı görüntüler…. Yolunuz Emilia bölgesine düşerse mutlaka uğrayın ve görün. Çok etkileneceksiniz...













Detaylı bilgi için ziyaret etmenizi öneririm:  http://www.anticacortepallavicinarelais.com/?page_id=615

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder